Ingredience
- 500 g krůtího masa (nakrájeného na kostky)
- 1 cibule (jemně nakrájená)
- 2 stroužky česneku (prolisované)
- 2 lžíce olivového nebo kokosového oleje
- 1 lžička kari koření
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 200 ml kokosového mléka
- 100 ml kuřecího vývaru
- 50 g vlašských ořechů (nasekaných)
- 30 g rozinek
- Špetka soli a pepře
- Čerstvý koriandr na ozdobu (volitelné)
- Vařená basmati rýže jako příloha
Postup přípravy
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek, kari koření, kurkumu a skořici, krátce orestujte.
- Do směsi vložte krůtí maso, osolte a opepřete. Restujte, dokud maso nezíská zlatavou barvu.
- Zalijte kokosovým mlékem a vývarem. Promíchejte a nechte dusit na mírném ohni asi 15–20 minut.
- Přidejte nasekané vlašské ořechy a rozinky, zamíchejte a vařte dalších 5 minut.
- Hotové kari podávejte s basmati rýží, ozdobené čerstvým koriandrem.