Krůtí kari s vlašskými ořechy a rozinkami

Ingredience

  • 500 g krůtího masa (nakrájeného na kostky)
  • 1 cibule (jemně nakrájená)
  • 2 stroužky česneku (prolisované)
  • 2 lžíce olivového nebo kokosového oleje
  • 1 lžička kari koření
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 200 ml kokosového mléka
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 50 g vlašských ořechů (nasekaných)
  • 30 g rozinek
  • Špetka soli a pepře
  • Čerstvý koriandr na ozdobu (volitelné)
  • Vařená basmati rýže jako příloha

Postup přípravy

  • Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
  • Přidejte česnek, kari koření, kurkumu a skořici, krátce orestujte.
  • Do směsi vložte krůtí maso, osolte a opepřete. Restujte, dokud maso nezíská zlatavou barvu.
  • Zalijte kokosovým mlékem a vývarem. Promíchejte a nechte dusit na mírném ohni asi 15–20 minut.
  • Přidejte nasekané vlašské ořechy a rozinky, zamíchejte a vařte dalších 5 minut.
  • Hotové kari podávejte s basmati rýží, ozdobené čerstvým koriandrem.