Kuřecí salát s jablky a ořechy

Ingredience

  • 300 g kuřecích prsou (vařených nebo grilovaných)
  • 2 jablka (nejlépe kyselá)
  • 50 g vlašských ořechů
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 menší červená cibule
  • 100 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Hrst čerstvé petrželky na ozdobu

Postup přípravy

  • Příprava surovin: Kuřecí prsa uvařte nebo ugrilujte a nechte vychladnout. Nakrájejte je na menší kousky. Jablka oloupejte a nakrájejte na tenké plátky nebo malé kostky. Celer a červenou cibuli také nakrájejte nadrobno.
  • Smíchání salátu: V míse smíchejte kuřecí maso, jablka, celer, cibuli a vlašské ořechy.
  • Příprava dresinku: V menší misce smíchejte bílý jogurt, majonézu, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a podle chuti dochuťte.
  • Spojení: Dresink nalijte do mísy se salátem a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně propojily.
  • Servírování: Salát podávejte vychlazený, ozdobený čerstvou petrželkou. Skvěle se hodí k čerstvému pečivu nebo jako lehká večeře.