Ingredience
- 300 g kuřecích prsou (vařených nebo grilovaných)
- 2 jablka (nejlépe kyselá)
- 50 g vlašských ořechů
- 1 řapíkatý celer
- 1 menší červená cibule
- 100 g bílého jogurtu
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce citronové šťávy
- Sůl a pepř podle chuti
- Hrst čerstvé petrželky na ozdobu
Postup přípravy
- Příprava surovin: Kuřecí prsa uvařte nebo ugrilujte a nechte vychladnout. Nakrájejte je na menší kousky. Jablka oloupejte a nakrájejte na tenké plátky nebo malé kostky. Celer a červenou cibuli také nakrájejte nadrobno.
- Smíchání salátu: V míse smíchejte kuřecí maso, jablka, celer, cibuli a vlašské ořechy.
- Příprava dresinku: V menší misce smíchejte bílý jogurt, majonézu, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a podle chuti dochuťte.
- Spojení: Dresink nalijte do mísy se salátem a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně propojily.
- Servírování: Salát podávejte vychlazený, ozdobený čerstvou petrželkou. Skvěle se hodí k čerstvému pečivu nebo jako lehká večeře.