Kuřecí salát s jablky a vlašskými ořechy

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa (vařená nebo grilovaná, nakrájená na kostky)
  • 1 velké jablko (nakrájené na tenké plátky nebo kostky, ideálně sladší odrůda jako Gala nebo Fuji)
  • 50 g vlašských ořechů (lehce opražených a nasekaných)
  • 100 g směsi listových salátů (rukola, polníček, římský salát)
  • 50 g rozdrobeného sýra (např. feta, modrý sýr nebo kozí sýr – volitelné)
  • 2 lžíce sušených brusinek nebo rozinek (volitelné pro sladkost)

Ingredience na dresink

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce jablečného octa nebo balzamikového octa
  • 1 lžička medu nebo javorového sirupu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup přípravy

  • Příprava dresinku: V malé misce smíchej olivový olej, ocet, med (nebo sirup), hořčici, sůl a pepř. Dobře promíchej, aby se chutě spojily.
  • Kuřecí maso: Kuřecí prsa buď uvař nebo ogriluj, poté nech vychladnout a nakrájej na menší kostky.
  • Sestavení salátu: Do velké mísy dej směs listových salátů, přidej kuřecí maso, plátky jablka, vlašské ořechy a případně sušené brusinky nebo sýr.
  • Dochucení: Přelij salát připraveným dresinkem a jemně promíchej.
  • Servírování: Podávej čerstvě připravený jako lehký oběd nebo večeři.