Ingredience:
- 30 zelených vlašských ořechů
- 1 litr čistého alkoholu (například vodka nebo slivovice)
- 500 g cukru
- 1 litr vody
- 1 citron (kůra a šťáva)
- 1 pomeranč (kůra a šťáva)
- 2 hřebíčky
- 1 kousek skořice (asi 5 cm)
- 1 vanilkový lusk
Postup přípravy:
- Ořechy nakrájejte na menší kousky a dejte do velké sklenice nebo lahve.
- Přidejte alkohol, citronovou a pomerančovou kůru, hřebíčky, skořici a vanilkový lusk.
- Směs nechte 6 týdnů macerovat na tmavém a chladném místě. Občas sklenici protřepejte.
- Po 6 týdnech připravte cukrový sirup z vody a cukru. Cukr rozpusťte ve vroucí vodě a nechte vychladnout.
- Macerovanou směs přefiltrujte přes jemné síto nebo plátno.
- Smíchejte přefiltrovaný alkohol s vychladlým cukrovým sirupem a citronovou a pomerančovou šťávou.
- Likér nalijte do čistých lahví a nechte alespoň 2 měsíce zrát na tmavém a chladném místě.