Na pesto
- 60 g vlašských ořechů (lehce opražených na suché pánvi)
- 1 stroužek česneku
- 30 g parmazánu (nastrouhaného)
- 1 hrst čerstvé bazalky (volitelně kombinuj s petrželí)
- 80 ml olivového oleje (extra panenského)
- šťáva z ½ citronu
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Na těstoviny
- 200 g linguine (nebo jiných dlouhých těstovin)
- sůl do vody
- pár celých nebo drcených vlašských ořechů na ozdobu
- parmazán a bylinky navrch (volitelně)
Postup přípravy
- Uvař linguine v osolené vodě podle návodu – al dente.
- Mezitím si připrav pesto: všechny ingredience vlož do mixéru a mixuj dohladka. Pokud je pesto moc husté, přidej trochu vody z vaření těstovin.
- Slij těstoviny a smíchej je s pestem přímo v hrnci nebo na pánvi.
- Servíruj ihned, posypané vlašskými ořechy, trochou parmazánu a čerstvými bylinkami.