Linguine s pestem z vlašských ořechů

Na pesto

  • 60 g vlašských ořechů (lehce opražených na suché pánvi)
  • 1 stroužek česneku
  • 30 g parmazánu (nastrouhaného)
  • 1 hrst čerstvé bazalky (volitelně kombinuj s petrželí)
  • 80 ml olivového oleje (extra panenského)
  • šťáva z ½ citronu
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Na těstoviny

  • 200 g linguine (nebo jiných dlouhých těstovin)
  • sůl do vody
  • pár celých nebo drcených vlašských ořechů na ozdobu
  • parmazán a bylinky navrch (volitelně)

Postup přípravy

  • Uvař linguine v osolené vodě podle návodu – al dente.
  • Mezitím si připrav pesto: všechny ingredience vlož do mixéru a mixuj dohladka. Pokud je pesto moc husté, přidej trochu vody z vaření těstovin.
  • Slij těstoviny a smíchej je s pestem přímo v hrnci nebo na pánvi.
  • Servíruj ihned, posypané vlašskými ořechy, trochou parmazánu a čerstvými bylinkami.