Lísková ořechová pomazánka s medem

Ingredience

  • 200 g loupaných lískových ořechů
  • 2 lžíce kvalitního medu
  • 1 lžíce rostlinného oleje (např. slunečnicového nebo lískového)
  • špetka soli
  • volitelně: ½ lžičky mleté skořice nebo vanilky

Postup přípravy

  • Předehřej troubu na 180 °C a ořechy rozlož na plech – opraž je 8–10 minut dozlatova.
  • Nech je lehce vychladnout, pak je promni v utěrce, abys odstranil zbytky slupek.
  • Vlož do výkonného mixéru a mixuj, dokud nevznikne hladká pasta (nejprve vznikne moučka, poté máslo).
  • Přidej med, olej, sůl a případně skořici či vanilku. Mixuj do požadované konzistence.
  • Přesuň do uzavíratelné sklenice. Skladuj v lednici a spotřebuj do 2–3 týdnů.