Těsto
- 250 g hladké mouky
- 150 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3 žloutky
- 1 lžička prášku do pečiva
Ořechová náplň
- 300 g mletých vlašských ořechů
- 150 g moučkového cukru
- 3 bílky
- 1 lžička citronové šťávy
Poleva
- 150 g čokolády na vaření
- 50 g másla
Postup přípravy
- Příprava těsta: V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidejte máslo a žloutky. Vypracujte hladké těsto, které nechte odpočinout v lednici asi 30 minut.
- Pečení těsta: Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto rozválejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 10 minut, dokud těsto není lehce zlatavé.
- Ořechová náplň: Mezitím vyšlehejte bílky s citronovou šťávou do pevného sněhu. Opatrně vmíchejte mleté ořechy a cukr.
- Dokončení pečení: Ořechovou směs rovnoměrně rozetřete na předpečené těsto. Vraťte do trouby a pečte dalších 15-20 minut, dokud povrch lehce nezezlátne.
- Poleva: Rozpusťte čokoládu s máslem ve vodní lázni a ještě teplou polevou přelijte upečené řezy.
- Krájení a servírování: Po vychladnutí nakrájejte na malé řezy a podávejte.