Luxusní ořechové řezy

Těsto

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 žloutky
  • 1 lžička prášku do pečiva

Ořechová náplň

  • 300 g mletých vlašských ořechů
  • 150 g moučkového cukru
  • 3 bílky
  • 1 lžička citronové šťávy

Poleva

  • 150 g čokolády na vaření
  • 50 g másla

Postup přípravy

  • Příprava těsta: V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidejte máslo a žloutky. Vypracujte hladké těsto, které nechte odpočinout v lednici asi 30 minut.
  • Pečení těsta: Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto rozválejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 10 minut, dokud těsto není lehce zlatavé.
  • Ořechová náplň: Mezitím vyšlehejte bílky s citronovou šťávou do pevného sněhu. Opatrně vmíchejte mleté ořechy a cukr.
  • Dokončení pečení: Ořechovou směs rovnoměrně rozetřete na předpečené těsto. Vraťte do trouby a pečte dalších 15-20 minut, dokud povrch lehce nezezlátne.
  • Poleva: Rozpusťte čokoládu s máslem ve vodní lázni a ještě teplou polevou přelijte upečené řezy.
  • Krájení a servírování: Po vychladnutí nakrájejte na malé řezy a podávejte.