Luxusní ořechové řezy

Těsto

  • 250 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 150 g másla
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva

Náplň

  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce rumu (volitelně)

Poleva

  • 150 g hořké čokolády
  • 50 g másla

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Z mouky, cukru, másla, vejce a prášku do pečiva vypracujte hladké těsto. Těsto vyválejte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Příprava náplně: Smíchejte mleté ořechy, cukr, smetanu a případně rum. Náplň rovnoměrně rozetřete na připravené těsto.
  • Pečení: Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20-25 minut, dokud okraje nezezlátnou.
  • Poleva: Rozpusťte čokoládu s máslem ve vodní lázni a rozetřete ji na vychladlé řezy.
  • Krájení a servírování: Řezy nechte zatuhnout a poté nakrájejte na elegantní kousky.