Těsto
- 250 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 150 g másla
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
Náplň
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 150 g moučkového cukru
- 150 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce rumu (volitelně)
Poleva
- 150 g hořké čokolády
- 50 g másla
Postup přípravy
- Příprava těsta: Z mouky, cukru, másla, vejce a prášku do pečiva vypracujte hladké těsto. Těsto vyválejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Příprava náplně: Smíchejte mleté ořechy, cukr, smetanu a případně rum. Náplň rovnoměrně rozetřete na připravené těsto.
- Pečení: Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20-25 minut, dokud okraje nezezlátnou.
- Poleva: Rozpusťte čokoládu s máslem ve vodní lázni a rozetřete ji na vychladlé řezy.
- Krájení a servírování: Řezy nechte zatuhnout a poté nakrájejte na elegantní kousky.