Ingredience:
- 200 g hladké mouky
- 200 g cukru
- 200 g másla
- 100 g mletých mandlí
- 50 g plátků mandlí na ozdobu
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Špetka soli
- Moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte formu na pečení máslem a vysypte moukou.
- V míse smíchejte mouku, mleté mandle, prášek do pečiva a špetku soli.
- V jiné míse vyšlehejte máslo s cukrem do světlé pěny.
- Postupně přidávejte vejce jedno po druhém, důkladně šlehejte po každém přidání.
- Přidejte vanilkový extrakt a promíchejte.
- Postupně přidávejte suché ingredience do máslové směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Těsto nalijte do připravené formy a rovnoměrně rozprostřete.
- Posypte plátky mandlí.
- Pečte v předehřáté troubě přibližně 40-45 minut, dokud povrch buchty nezíská zlatavou barvu a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
- Nechte buchtu vychladnout, poté ji vyklopte z formy a posypte moučkovým cukrem.