Mandlové palačinky

Ingredience

  • 100 g mandlové mouky
  • 50 g hladké mouky (nebo bezlepkové alternativy)
  • 2 vejce
  • 300 ml mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
  • 1 lžíce javorového sirupu nebo medu
  • Špetka soli
  • Kokosový olej nebo máslo na smažení
  • Volitelné na ozdobu:
  • Plátky mandlí
  • Ovoce (maliny, borůvky, jahody)
  • Javorový sirup
  • Jogurt nebo rostlinná alternativa

Postup přípravy

  • V míse smíchej mandlovou a hladkou mouku se špetkou soli.
  • Přidej vejce, javorový sirup a postupně přilévej mandlové mléko. Míchej, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Nech těsto 10 minut odpočinout.
  • Na pánvi rozehřej trochu oleje a smaž tenké palačinky z obou stran dozlatova.
  • Servíruj s oblíbenou ozdobou – ovocem, sirupem a plátky mandlí.