Ingredience
- 100 g mandlové mouky
- 50 g hladké mouky (nebo bezlepkové alternativy)
- 2 vejce
- 300 ml mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
- 1 lžíce javorového sirupu nebo medu
- Špetka soli
- Kokosový olej nebo máslo na smažení
- Volitelné na ozdobu:
- Plátky mandlí
- Ovoce (maliny, borůvky, jahody)
- Javorový sirup
- Jogurt nebo rostlinná alternativa
Postup přípravy
- V míse smíchej mandlovou a hladkou mouku se špetkou soli.
- Přidej vejce, javorový sirup a postupně přilévej mandlové mléko. Míchej, dokud nevznikne hladké těsto.
- Nech těsto 10 minut odpočinout.
- Na pánvi rozehřej trochu oleje a smaž tenké palačinky z obou stran dozlatova.
- Servíruj s oblíbenou ozdobou – ovocem, sirupem a plátky mandlí.