Mandlové pusinky

Ingredience:

  • 2 bílky
  • 100 g jemného cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 špetka soli
  • 50 g mletých mandlí
  • Několik mandlových lupínků na posypání

Postup přípravy:

  • Předehřátí trouby: Předehřejte troubu na 120°C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
  • Šlehání bílků: V čisté a suché míse vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhé pěny. Postupně přidávejte cukr a šlehejte, dokud nevznikne lesklý a pevný sníh.
  • Přidání mandlí a vanilky: Do sněhu opatrně vmíchejte mleté mandle a vanilkový extrakt.
  • Tvarování pusinek: Pomocí cukrářského sáčku s kulatou špičkou na plech kladte malé hromádky sněhu. Každou pusinku posypte několika mandlovými lupínky.
  • Pečení: Pečte v předehřáté troubě přibližně 1 hodinu nebo dokud pusinky nebudou suché a lehce se odlepí od papíru.
  • Chlazení: Nechte pusinky vychladnout v troubě s mírně otevřenými dveřmi.