Ingredience:
- 2 bílky
- 100 g jemného cukru
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 špetka soli
- 50 g mletých mandlí
- Několik mandlových lupínků na posypání
Postup přípravy:
- Předehřátí trouby: Předehřejte troubu na 120°C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
- Šlehání bílků: V čisté a suché míse vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhé pěny. Postupně přidávejte cukr a šlehejte, dokud nevznikne lesklý a pevný sníh.
- Přidání mandlí a vanilky: Do sněhu opatrně vmíchejte mleté mandle a vanilkový extrakt.
- Tvarování pusinek: Pomocí cukrářského sáčku s kulatou špičkou na plech kladte malé hromádky sněhu. Každou pusinku posypte několika mandlovými lupínky.
- Pečení: Pečte v předehřáté troubě přibližně 1 hodinu nebo dokud pusinky nebudou suché a lehce se odlepí od papíru.
- Chlazení: Nechte pusinky vychladnout v troubě s mírně otevřenými dveřmi.