Mandlové těsto na cukroví

Ingredience

  • 200 g mandlové mouky
  • 100 g hladké mouky (pro strukturu, můžete použít bezlepkovou)
  • 100 g másla (měkkého)
  • 80 g moučkového cukru nebo práškového sladidla
  • 1 žloutek
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Špetka soli

Postup přípravy

  • Smíchejte suché ingredience: Do mísy prosejte mandlovou mouku, hladkou mouku, moučkový cukr a špetku soli.
  • Přidejte máslo: Přidejte měkké máslo, žloutek a vanilkový extrakt. Vypracujte hladké těsto. Pokud se těsto drobí, přidejte lžíci studené vody.
  • Chlaďte těsto: Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte odpočívat v lednici alespoň 1 hodinu.
  • Tvarujte cukroví: Těsto rozválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru na tloušťku cca 4–5 mm. Vykrajujte tvary podle přání.
  • Pečte: Předehřejte troubu na 180 °C a cukroví pečte na plechu vyloženém pečicím papírem asi 8–10 minut, dokud okraje nezezlátnou.