Ingredience
- 200 g mandlové mouky
- 100 g hladké mouky (pro strukturu, můžete použít bezlepkovou)
- 100 g másla (měkkého)
- 80 g moučkového cukru nebo práškového sladidla
- 1 žloutek
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Špetka soli
Postup přípravy
- Smíchejte suché ingredience: Do mísy prosejte mandlovou mouku, hladkou mouku, moučkový cukr a špetku soli.
- Přidejte máslo: Přidejte měkké máslo, žloutek a vanilkový extrakt. Vypracujte hladké těsto. Pokud se těsto drobí, přidejte lžíci studené vody.
- Chlaďte těsto: Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte odpočívat v lednici alespoň 1 hodinu.
- Tvarujte cukroví: Těsto rozválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru na tloušťku cca 4–5 mm. Vykrajujte tvary podle přání.
- Pečte: Předehřejte troubu na 180 °C a cukroví pečte na plechu vyloženém pečicím papírem asi 8–10 minut, dokud okraje nezezlátnou.