Mandlovo-piškotový korpus na dort

Ingredience

  • 100 g mandlové mouky
  • 100 g hladké mouky (lze nahradit bezlepkovou směsí)
  • 150 g cukru krupice
  • 4 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Špetka soli

Postup přípravy

  • Oddělte bílky od žloutků. Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuhého sněhu. Žloutky utřete s cukrem do světlé a nadýchané pěny, přidejte vanilkový extrakt.
  • Mandlovou mouku smíchejte s hladkou moukou a práškem do pečiva. Postupně do žloutkové směsi jemně vmíchávejte moučnou směs a sníh z bílků, střídavě po částech, aby těsto zůstalo nadýchané.
  • Těsto vlijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 170 °C přibližně 25–30 minut, dokud povrch nezezlátne a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  • Korpus nechte vychladnout, poté jej můžete použít jako základ pro dort. Dobrou chuť!