Ingredience
- 100 g mandlové mouky
- 100 g hladké mouky (lze nahradit bezlepkovou směsí)
- 150 g cukru krupice
- 4 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička prášku do pečiva
- Špetka soli
Postup přípravy
- Oddělte bílky od žloutků. Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuhého sněhu. Žloutky utřete s cukrem do světlé a nadýchané pěny, přidejte vanilkový extrakt.
- Mandlovou mouku smíchejte s hladkou moukou a práškem do pečiva. Postupně do žloutkové směsi jemně vmíchávejte moučnou směs a sníh z bílků, střídavě po částech, aby těsto zůstalo nadýchané.
- Těsto vlijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 170 °C přibližně 25–30 minut, dokud povrch nezezlátne a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
- Korpus nechte vychladnout, poté jej můžete použít jako základ pro dort. Dobrou chuť!