Korpus
- 200 g sušenek (např. máslové sušenky)
- 100 g másla, rozpuštěného
Náplň
- 500 g krémového sýra (např. Philadelphia)
- 200 g zakysané smetany
- 150 g cukru
- 3 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 100 g mletých mandlí
- 50 g plátků mandlí na ozdobu
Poleva
- 100 ml medu nebo javorového sirupu
- několik lístků čerstvé máty na ozdobu
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 180°C. Rozdrťte sušenky na jemné drobky a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Tuto směs vtlačte do dortové formy a uhlaďte povrch. Předpečte korpus v troubě asi 10 minut.
- V míse vyšlehejte krémový sýr s cukrem, dokud není směs hladká. Přidejte zakysanou smetanu, vanilkový extrakt a postupně po jednom vejce, dobře vyšlehejte. Přidejte mleté mandle a jemně promíchejte.
- Náplň nalijte na předpečený korpus a povrch uhlaďte. Pečte v troubě předehřáté na 160°C asi 50-60 minut, dokud není náplň pevná (střed může být ještě trochu měkký). Nechte cheesecake vychladnout při pokojové teplotě, poté ho dejte alespoň na 4 hodiny do lednice.
- Před podáváním posypte cheesecake plátky mandlí a pokapejte medem nebo javorovým sirupem. Ozdobte lístky čerstvé máty.