Ingredience:
- 500 ml mléka
- 100 g cukru
- 100 g mletých mandlí
- 40 g kukuřičného škrobu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Špetka soli
Pro ořechovou posypku:
- 50 g nasekaných vlašských ořechů
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce másla
Postup přípravy:
- V hrnci smíchejte mléko, cukr, mleté mandle, kukuřičný škrob, vanilkový extrakt a špetku soli.
- Směs zahřívejte na středním ohni, stále míchejte, dokud puding nezhoustne.
- Hotový puding rozdělte do misek a nechte vychladnout.
- Pro posypku na pánvi rozpusťte máslo, přidejte nasekané ořechy a hnědý cukr.
- Míchejte na mírném ohni, dokud ořechy nezačnou vonět a nezískají zlatavou barvu.
- Ořechovou posypku rozprostřete na vychladlý puding před podáváním.