Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 100 g cukru
- 150 g medu
- 2 vejce
- 100 ml mléka
- 50 ml oleje
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžičky perníkového koření
- 100 g nasekaných ořechů (vlašské, lískové nebo směs)
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte a vysypte moukou pečicí formu.
- V míse smíchejte hladkou mouku, cukr, jedlou sodu a perníkové koření.
- V jiné míse vyšlehejte vejce s medem, mlékem a olejem.
- Tekuté ingredience postupně přidávejte do suchých ingrediencí a promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Přidejte nasekané ořechy a jemně promíchejte.
- Těsto vlijte do připravené pečicí formy a rovnoměrně rozetřete.
- Pečte v předehřáté troubě 30-35 minut, dokud perník nezíská zlatohnědou barvu a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
- Nechte perník vychladnout ve formě, poté ho vyklopte a nakrájejte na kousky.