Medový perník s ořechy

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 150 g medu
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • 50 ml oleje
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 100 g nasekaných ořechů (vlašské, lískové nebo směs)

Postup přípravy:

  • Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte a vysypte moukou pečicí formu.
  • V míse smíchejte hladkou mouku, cukr, jedlou sodu a perníkové koření.
  • V jiné míse vyšlehejte vejce s medem, mlékem a olejem.
  • Tekuté ingredience postupně přidávejte do suchých ingrediencí a promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Přidejte nasekané ořechy a jemně promíchejte.
  • Těsto vlijte do připravené pečicí formy a rovnoměrně rozetřete.
  • Pečte v předehřáté troubě 30-35 minut, dokud perník nezíská zlatohnědou barvu a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  • Nechte perník vychladnout ve formě, poté ho vyklopte a nakrájejte na kousky.