Ingredience
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 stroužky česneku (najemno nasekané)
- 1–2 červené chilli papričky (nakrájené na plátky)
- 50 g nesolených arašídů (lehce rozdrcených)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- Čerstvý koriandr nebo jarní cibulka na ozdobu
Postup přípravy
- V pánvi zahřejte olej na střední teplotu. Přidejte česnek a chilli papričky a krátce orestujte, dokud nezavoní.
- Přidejte mleté hovězí maso a opékejte, dokud nebude propečené a do zlatova.
- Vmíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku a cukr. Pokračujte ve vaření, dokud se chutě nepropojí a maso se krásně glazuruje.
- Nakonec přidejte drcené arašídy a promíchejte.
- Servírujte s nasekaným koriandrem nebo jarní cibulkou a případně s rýží nebo nudlemi.