Mleté hovězí s arašídy a chilli

Ingredience

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku (najemno nasekané)
  • 1–2 červené chilli papričky (nakrájené na plátky)
  • 50 g nesolených arašídů (lehce rozdrcených)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička cukru
  • Čerstvý koriandr nebo jarní cibulka na ozdobu

Postup přípravy

  • V pánvi zahřejte olej na střední teplotu. Přidejte česnek a chilli papričky a krátce orestujte, dokud nezavoní.
  • Přidejte mleté hovězí maso a opékejte, dokud nebude propečené a do zlatova.
  • Vmíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku a cukr. Pokračujte ve vaření, dokud se chutě nepropojí a maso se krásně glazuruje.
  • Nakonec přidejte drcené arašídy a promíchejte.
  • Servírujte s nasekaným koriandrem nebo jarní cibulkou a případně s rýží nebo nudlemi.