Muffiny s mandlovou moukou a borůvkami

Ingredience

  • 2 šálky mandlové mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 3 velká vejce
  • 1/4 šálku medu nebo javorového sirupu
  • 1/4 šálku kokosového oleje (rozpuštěného)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 šálek čerstvých nebo mražených borůvek
  • 1 lžíce citronové kůry (volitelné)

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na muffiny s papírovými košíčky.
  • Suché ingredience: V míse smíchejte mandlovou mouku, jedlou sodu a sůl.
  • Mokré ingredience: V jiné míse vyšlehejte vejce, med (nebo sirup), kokosový olej a vanilkový extrakt, dokud nebude směs hladká.
  • Spojte suché a mokré ingredience a jemně promíchejte. Přidejte citronovou kůru, pokud ji používáte.
  • Borůvky: Opatrně vmíchejte borůvky do těsta.
  • Pečení: Těsto rozdělte do připravených košíčků a pečte 20–25 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu muffinu nevyjde čistá.
  • Chladnutí: Nechte muffiny vychladnout na mřížce před podáváním.