Ingredience:
- 1 kg čerstvých mušlí (dobře očištěných)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 malá cibule (nakrájená nadrobno)
- 1 červená chilli paprička (nasekaná, volitelně)
- 200 ml kokosového mléka
- 50 g nesolených arašídů (nahrubo nasekaných)
- 1 svazek čerstvého koriandru (nasekaného)
- Šťáva z 1 limetky
- Sůl a pepř podle chuti
- Plátky limetky na ozdobu
Postup přípravy:
- Příprava základu: V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a restujte, dokud nezměknou a nezískají zlatavou barvu. Pokud chcete pikantní verzi, přidejte také nasekanou chilli papričku.
- Přidání mušlí: Když je cibule a česnek dobře orestovaný, přidejte do pánve mušle. Zalijte je kokosovým mlékem a přikryjte pokličkou. Nechte vařit na středním ohni asi 5-7 minut, dokud se mušle neotevřou. Otevřené mušle odstraňte z pánve, zavřené mušle vyhoďte.
- Dochucení: Do vzniklé omáčky přidejte šťávu z limetky a nasekané arašídy. Dobře promíchejte a krátce prohřejte. Omáčku dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírování: Mušle podávejte přelité arašídovou omáčkou, ozdobené čerstvým koriandrem a plátky limetky. Můžete je podávat s čerstvou bagetou nebo rýží.