Mušle s kešu ořechy a citronovou omáčkou

Ingredience

  • 500 g čerstvých mušlí (umytých a očištěných)
  • 50 g kešu ořechů (lehce opečených a nahrubo nasekaných)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku (jemně nasekaný)
  • 100 ml bílého vína
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • Šťáva z poloviny citronu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvé bylinky (např. petržel) na ozdobu
  • Plátky citronu na servírování

Postup přípravy

  • Na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte česnek. Krátce orestujte, dokud nezavoní.
  • Přidejte mušle a bílé víno, zakryjte poklicí a vařte 3–5 minut, dokud se mušle neotevřou. Otevřené mušle vyjměte a odložte stranou (neotevřené mušle vyhoďte).
  • Do pánve přidejte smetanu a citronovou šťávu, dochuťte solí a pepřem. Nechte omáčku lehce zhoustnout.
  • Vraťte mušle zpět do pánve a lehce promíchejte, aby se obalily omáčkou. Přidejte opečené kešu ořechy.
  • Servírujte na talíři, ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte s plátkem citronu.