Ingredience
- 500 g čerstvých mušlí (umytých a očištěných)
- 50 g kešu ořechů (lehce opečených a nahrubo nasekaných)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku (jemně nasekaný)
- 100 ml bílého vína
- 100 ml smetany ke šlehání
- Šťáva z poloviny citronu
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvé bylinky (např. petržel) na ozdobu
- Plátky citronu na servírování
Postup přípravy
- Na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte česnek. Krátce orestujte, dokud nezavoní.
- Přidejte mušle a bílé víno, zakryjte poklicí a vařte 3–5 minut, dokud se mušle neotevřou. Otevřené mušle vyjměte a odložte stranou (neotevřené mušle vyhoďte).
- Do pánve přidejte smetanu a citronovou šťávu, dochuťte solí a pepřem. Nechte omáčku lehce zhoustnout.
- Vraťte mušle zpět do pánve a lehce promíchejte, aby se obalily omáčkou. Přidejte opečené kešu ořechy.
- Servírujte na talíři, ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte s plátkem citronu.