Nejvláčnější ořechová bábovka

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 100 g mletých vlašských ořechů (nebo jiných oblíbených ořechů)
  • 3 vejce
  • 150 ml rostlinného oleje
  • 150 ml mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Špetka soli
  • Práškový cukr na posypání

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte bábovkovou formu máslem a vysypte moukou.
  • V míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny, postupně přidejte olej a mléko.
  • Vmíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, vanilkový extrakt a mleté ořechy. Míchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
  • Těsto nalijte do připravené formy a pečte asi 40–45 minut, dokud nebude bábovka zlatavá a špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá.
  • Po vychladnutí vyklopte bábovku z formy a posypte práškovým cukrem.