Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 100 g mletých vlašských ořechů (nebo jiných oblíbených ořechů)
- 3 vejce
- 150 ml rostlinného oleje
- 150 ml mléka
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Špetka soli
- Práškový cukr na posypání
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte bábovkovou formu máslem a vysypte moukou.
- V míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny, postupně přidejte olej a mléko.
- Vmíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, vanilkový extrakt a mleté ořechy. Míchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
- Těsto nalijte do připravené formy a pečte asi 40–45 minut, dokud nebude bábovka zlatavá a špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá.
- Po vychladnutí vyklopte bábovku z formy a posypte práškovým cukrem.