Ingredience:
- 1 hrnek mletých vlašských ořechů
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička vanilkového cukru
- Špetka soli
- Moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte formu na bábovku máslem a vysypte moukou.
- V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
- V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
- Postupně přidávejte mléko a olej do vaječné směsi a dobře promíchejte.
- Přidejte mleté vlašské ořechy a promíchejte.
- Postupně přidávejte moučnou směs a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Těsto nalijte do připravené formy na bábovku.
- Pečte v předehřáté troubě přibližně 45-50 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
- Nechte bábovku vychladnout ve formě, poté ji vyklopte a posypte moučkovým cukrem.