Ořechová hrnková bábovka

Ingredience:

  • 1 hrnek mletých vlašských ořechů
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • Špetka soli
  • Moučkový cukr na posypání

Postup přípravy:

  • Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte formu na bábovku máslem a vysypte moukou.
  • V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
  • V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
  • Postupně přidávejte mléko a olej do vaječné směsi a dobře promíchejte.
  • Přidejte mleté vlašské ořechy a promíchejte.
  • Postupně přidávejte moučnou směs a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Těsto nalijte do připravené formy na bábovku.
  • Pečte v předehřáté troubě přibližně 45-50 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  • Nechte bábovku vychladnout ve formě, poté ji vyklopte a posypte moučkovým cukrem.