Ingredience:
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 100 g cukru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 50 g másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 vejce
- Špetka soli
Postup přípravy:
- V malém hrnci smíchejte smetanu ke šlehání a máslo. Zahřívejte na středním plameni, dokud se máslo nerozpustí a směs nezačne jemně vařit.
- Přidejte cukr a míchejte, dokud se úplně nerozpustí.
- Vmíchejte mleté ořechy a špetku soli. Pokračujte v míchání, dokud směs nezačne houstnout (asi 5 minut).
- Odstraňte z ohně a nechte směs mírně vychladnout.
- Přidejte vejce a vanilkový extrakt, dobře promíchejte, aby se vše spojilo do hladké hmoty.
- Nádivku můžete ihned použít do předem připravených košíčků nebo ji nechat vychladnout a skladovat v lednici do doby, než ji budete potřebovat.