Korpus
- 6 bílků
- 200 g moučkového cukru
- 150 g mletých vlašských ořechů
- 2 lžíce polohrubé mouky
- špetka soli
Krém
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 lžička vanilkového cukru
- 1 ztužovač šlehačky (volitelně)
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 160 °C a připravte si plech s pečicím papírem.
- Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuhého sněhu, postupně zašlehávejte cukr, až vznikne lesklá hmota.
- Zlehka vmíchejte ořechy a mouku.
- Rozetřete na plech do obdélníkového tvaru, pečte cca 15–20 minut dozlatova.
- Horký plát ihned stočte i s pečicím papírem do rolády, nechte vychladnout.
- Smetanu vyšlehejte s vanilkou do tuha.
- Vychladlou roládu rozviňte, potřete krémem a znovu zarolujte.
- Povrch můžete pocukrovat, polít čokoládou nebo posypat ořechy.