Ingredience:
- 200 g směsi ořechů (vlašské ořechy, mandle, lískové ořechy)
- 200 g hořké nebo mléčné čokolády
- 50 g sušeného ovoce (např. rozinky, brusinky) (volitelné)
- Špetka soli
Postup přípravy:
- Připravte plech vyložený pečicím papírem.
- Ořechy nasekejte na menší kousky, pokud nejsou již nasekané.
- Rozehřejte čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě, dokud není hladká.
- Vmíchejte ořechy (a sušené ovoce, pokud používáte) do rozehřáté čokolády, dokud nejsou všechny kousky dobře obalené.
- Pomocí lžíce tvořte malé hrudky na připravený plech.
- Nechte hrudky vychladnout a zatuhnout při pokojové teplotě nebo v lednici.
- Po zatuhnutí je můžete přendat do vzduchotěsné nádoby pro skladování.