Ořechové pusinky

Ingredience:

  • 3 vaječné bílky
  • 150 g cukru
  • 100 g nasekaných vlašských ořechů
  • Špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup přípravy:

  • Příprava trouby: Předehřejte troubu na 120 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
  • Šlehání bílků: V čisté, suché míse vyšlehejte bílky se špetkou soli, dokud se nevytvoří měkké špičky.
  • Přidávání cukru: Postupně přidávejte cukr, po lžících, a pokračujte ve šlehání, dokud není směs lesklá a tuhá.
  • Přidání vanilky a ořechů: Jemně vmíchejte vanilkový extrakt a nasekané vlašské ořechy do sněhu.
  • Tvarování pusinek: Pomocí lžíce nebo cukrářského sáčku tvořte na připravený plech malé pusinky.
  • Pečení: Pečte v předehřáté troubě asi 60-75 minut, dokud nejsou pusinky suché a křehké. Nechte je vychladnout v troubě s pootevřenými dvířky.