Ořechové pusinky bez cukru

Ingredience:

  • 3 bílky
  • 1/4 lžičky krémového tartaru (nebo několik kapek citronové šťávy)
  • 1/2 šálku práškového sladidla (např. erythritolu)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 šálku nasekaných ořechů (vlašské, lískové nebo směs)

Postup přípravy:

  • Předehřejte troubu na 120 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
  • V míse vyšlehejte bílky s krémovým tartarem do tuhého sněhu.
  • Postupně přidávejte práškové sladidlo a pokračujte ve šlehání, dokud sníh není lesklý a pevný.
  • Přidejte vanilkový extrakt a jemně promíchejte.
  • Opatrně vmíchejte nasekané ořechy.
  • Pomocí lžíce nebo cukrářského sáčku tvořte malé pusinky na připravený plech.
  • Pečte v předehřáté troubě 1,5 až 2 hodiny, dokud pusinky nejsou suché a křupavé.
  • Nechte pusinky vychladnout v troubě s pootevřenými dvířky.