Ingredience:
- 3 bílky
- 1/4 lžičky krémového tartaru (nebo několik kapek citronové šťávy)
- 1/2 šálku práškového sladidla (např. erythritolu)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 šálku nasekaných ořechů (vlašské, lískové nebo směs)
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 120 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
- V míse vyšlehejte bílky s krémovým tartarem do tuhého sněhu.
- Postupně přidávejte práškové sladidlo a pokračujte ve šlehání, dokud sníh není lesklý a pevný.
- Přidejte vanilkový extrakt a jemně promíchejte.
- Opatrně vmíchejte nasekané ořechy.
- Pomocí lžíce nebo cukrářského sáčku tvořte malé pusinky na připravený plech.
- Pečte v předehřáté troubě 1,5 až 2 hodiny, dokud pusinky nejsou suché a křupavé.
- Nechte pusinky vychladnout v troubě s pootevřenými dvířky.