Ořechový korpus bez mouky

Ingredience

  • 6 vajec
  • 150 g moučkového cukru nebo xylitolu (případně méně dle chuti)
  • 200 g jemně mletých vlašských ořechů (nebo lískových/mandlových)
  • 1 lžička skořice (volitelně)
  • špetka soli

Postup přípravy

  • Odděl vejce – bílky dej do jedné mísy, žloutky do druhé.
  • Bílky vyšlehej se špetkou soli do tuhého sněhu.
  • Žloutky vyšlehej s cukrem do světlé pěny.
  • Přidej mleté ořechy (a skořici), promíchej.
  • Opatrně zapracuj sníh z bílků – po částech, pomalu, aby těsto zůstalo nadýchané.
  • Těsto nalij do dortové formy (vymazané nebo vyložené papírem).
  • Peč při 160–170 °C asi 35–40 minut – špejle by měla vyjít suchá.
  • Nech vychladnout ve formě, poté použij jako korpus nebo i samostatně.