Ingredience
- 6 vajec
- 150 g moučkového cukru nebo xylitolu (případně méně dle chuti)
- 200 g jemně mletých vlašských ořechů (nebo lískových/mandlových)
- 1 lžička skořice (volitelně)
- špetka soli
Postup přípravy
- Odděl vejce – bílky dej do jedné mísy, žloutky do druhé.
- Bílky vyšlehej se špetkou soli do tuhého sněhu.
- Žloutky vyšlehej s cukrem do světlé pěny.
- Přidej mleté ořechy (a skořici), promíchej.
- Opatrně zapracuj sníh z bílků – po částech, pomalu, aby těsto zůstalo nadýchané.
- Těsto nalij do dortové formy (vymazané nebo vyložené papírem).
- Peč při 160–170 °C asi 35–40 minut – špejle by měla vyjít suchá.
- Nech vychladnout ve formě, poté použij jako korpus nebo i samostatně.