Ořechový korpus na cheesecake

Ingredience:

  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g másla (studeného)
  • 50 g cukru moučka
  • Špetka soli
  • 1 vejce

Postup přípravy:

  • Příprava těsta: Do mísy dejte mleté vlašské ořechy, hladkou mouku, cukr a špetku soli. Přidejte na kostičky nakrájené studené máslo a vše zpracujte prsty do drobenky. Poté přidejte vejce a zpracujte těsto, aby se všechny ingredience spojily do kompaktní hmoty.
  • Tvarování korpusu: Těsto rovnoměrně vtlačte do formy na dort, vyložené pečicím papírem. Těsto by mělo pokrývat dno i boky formy.
  • Pečení: Předehřejte troubu na 180 °C. Korpus propíchejte vidličkou a pečte v předehřáté troubě přibližně 12-15 minut, dokud není zlatavý. Nechte korpus vychladnout před přidáním náplně.
  • Dále postupujte: Na vychladlý ořechový korpus můžete přidat vaši oblíbenou cheesecake náplň a pokračovat podle receptu na cheesecake.