Ingredience:
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 150 g hladké mouky
- 100 g másla (studeného)
- 50 g cukru moučka
- Špetka soli
- 1 vejce
Postup přípravy:
- Příprava těsta: Do mísy dejte mleté vlašské ořechy, hladkou mouku, cukr a špetku soli. Přidejte na kostičky nakrájené studené máslo a vše zpracujte prsty do drobenky. Poté přidejte vejce a zpracujte těsto, aby se všechny ingredience spojily do kompaktní hmoty.
- Tvarování korpusu: Těsto rovnoměrně vtlačte do formy na dort, vyložené pečicím papírem. Těsto by mělo pokrývat dno i boky formy.
- Pečení: Předehřejte troubu na 180 °C. Korpus propíchejte vidličkou a pečte v předehřáté troubě přibližně 12-15 minut, dokud není zlatavý. Nechte korpus vychladnout před přidáním náplně.
- Dále postupujte: Na vychladlý ořechový korpus můžete přidat vaši oblíbenou cheesecake náplň a pokračovat podle receptu na cheesecake.