Ořechový korpus na dort

Ingredience:

  • 200 g vlašských ořechů, jemně mletých
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 150 g másla, změklého
  • 4 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli

Postup přípravy:

  • Předehřejte troubu na 180°C. Vymažte a vysypte moukou dortovou formu.
  • V míse smíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
  • V jiné míse vyšlehejte máslo s cukrem, dokud není směs lehká a nadýchaná. Postupně přidávejte vejce jedno po druhém, dobře vyšlehejte po každém přidání. Přidejte vanilkový extrakt.
  • Přidejte mleté vlašské ořechy do máslové směsi a dobře promíchejte.
  • Postupně přidávejte suché ingredience do mokrých a míchejte, dokud není těsto hladké a dobře spojené.
  • Těsto nalijte do připravené formy a uhlaďte povrch.
  • Pečte v předehřáté troubě asi 30-35 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  • Nechte korpus vychladnout ve formě, poté ho vyjměte a nechte zcela vychladnout na mřížce.