Ingredience:
- 200 g vlašských ořechů, jemně mletých
- 150 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 150 g másla, změklého
- 4 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 180°C. Vymažte a vysypte moukou dortovou formu.
- V míse smíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
- V jiné míse vyšlehejte máslo s cukrem, dokud není směs lehká a nadýchaná. Postupně přidávejte vejce jedno po druhém, dobře vyšlehejte po každém přidání. Přidejte vanilkový extrakt.
- Přidejte mleté vlašské ořechy do máslové směsi a dobře promíchejte.
- Postupně přidávejte suché ingredience do mokrých a míchejte, dokud není těsto hladké a dobře spojené.
- Těsto nalijte do připravené formy a uhlaďte povrch.
- Pečte v předehřáté troubě asi 30-35 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
- Nechte korpus vychladnout ve formě, poté ho vyjměte a nechte zcela vychladnout na mřížce.