Ořechový krém

Ingredience:

  • 200 g vlašských ořechů
  • 100 g cukru
  • 250 ml mléka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 100 g másla
  • špetka soli

Postup přípravy:

  • Příprava ořechů: Vlašské ořechy jemně nastrouhejte nebo rozemelte v mixéru, aby vznikla jemná ořechová moučka.
  • Vaření základního krému: V hrnci smíchejte mléko, cukr, mouku a špetku soli. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne.
  • Přidání ořechů: Jakmile základní krém zhoustne, přidejte do něj mleté ořechy a pokračujte v míchání, dokud se dobře nepropojí.
  • Dokončení krému: Sundejte hrnec z ohně a nechte krém trochu vychladnout. Poté přidejte máslo a vanilkový extrakt a mixérem vyšlehejte do hladka.
  • Chlazení: Přeneste krém do misky a nechte úplně vychladnout. Před použitím ho můžete dát na chvíli do lednice, aby ztuhl a získal požadovanou konzistenci.