Ingredience:
- 200 g vlašských ořechů
- 100 g cukru
- 250 ml mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 100 g másla
- špetka soli
Postup přípravy:
- Příprava ořechů: Vlašské ořechy jemně nastrouhejte nebo rozemelte v mixéru, aby vznikla jemná ořechová moučka.
- Vaření základního krému: V hrnci smíchejte mléko, cukr, mouku a špetku soli. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne.
- Přidání ořechů: Jakmile základní krém zhoustne, přidejte do něj mleté ořechy a pokračujte v míchání, dokud se dobře nepropojí.
- Dokončení krému: Sundejte hrnec z ohně a nechte krém trochu vychladnout. Poté přidejte máslo a vanilkový extrakt a mixérem vyšlehejte do hladka.
- Chlazení: Přeneste krém do misky a nechte úplně vychladnout. Před použitím ho můžete dát na chvíli do lednice, aby ztuhl a získal požadovanou konzistenci.