Ingredience
- 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (salko)
- 250 ml smetany ke šlehání
- 150 g mletých vlašských ořechů
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Špetka soli
Postup přípravy
- Příprava šlehačky: Smetanu ke šlehání vyšlehejte do tuha a dejte stranou.
- Míchání základu: V jiné míse smíchejte salko s mletými ořechy a vanilkovým extraktem. Přidejte špetku soli, která zvýrazní chuť.
- Spojení s šlehačkou: Opatrně vmíchejte vyšlehanou smetanu do směsi salka a ořechů, aby krém zůstal nadýchaný.
- Chlazení: Hotový krém dejte do lednice alespoň na 1 hodinu, aby se chutě dobře propojily.
- Podávání: Krém můžete použít do dortů, na koláče, nebo jako sladkou náplň do dezertů. Ozdobte nasekanými ořechy a případně karamelem.