Ořechový krém ze salka a šlehačky

Ingredience

  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (salko)
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Špetka soli

Postup přípravy

  • Příprava šlehačky: Smetanu ke šlehání vyšlehejte do tuha a dejte stranou.
  • Míchání základu: V jiné míse smíchejte salko s mletými ořechy a vanilkovým extraktem. Přidejte špetku soli, která zvýrazní chuť.
  • Spojení s šlehačkou: Opatrně vmíchejte vyšlehanou smetanu do směsi salka a ořechů, aby krém zůstal nadýchaný.
  • Chlazení: Hotový krém dejte do lednice alespoň na 1 hodinu, aby se chutě dobře propojily.
  • Podávání: Krém můžete použít do dortů, na koláče, nebo jako sladkou náplň do dezertů. Ozdobte nasekanými ořechy a případně karamelem.