Ořechový piškotový korpus

Ingredience

  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 5 vajec
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Špetka soli

Postup přípravy

  • Příprava vajec: Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu.
  • Šlehání žloutků: Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé pěny.
  • Smíchání suchých surovin: V míse smíchejte mouku, mleté ořechy a prášek do pečiva.
  • Spojení těsta: Do žloutkové pěny postupně vmíchejte suché ingredience. Nakonec opatrně přimíchejte vyšlehaný bílkový sníh, aby těsto zůstalo lehké.
  • Pečení: Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25–30 minut, dokud není povrch zlatavý a špejle po vpichu čistá.
  • Vychladnutí: Nechte korpus vychladnout na mřížce a můžete ho použít pro dorty nebo jiné zákusky.