Ingredience pro korpus:
Ingredience pro náplň:
- 100 g hořké čokolády (70% a více)
- 1 šálek silného espressa
- 240 g jemného krémového sýra
- 250 g mascarpone
- 60 g jemné ricotty nebo hladkého tvarohu
- 1 velký zralý banán
- 30 g jemného cukru
Na ozdobu:
- Karamelizovaná kávová zrna
- Nasekané oříšky
- Čokoládové hobliny
Postup přípravy:
- Oříšky a sušenky jemně rozmixujte na drobenku, rovnoměrně ji rozprostřete na dno formy vyložené pečícím papírem. Pečte 10 minut na 180 °C, dokud okraje nezískají zlatavou barvu.
- Čokoládu rozpusťte a espresso uvařte - nechte vychladnout.
- Sýry, banán a cukr důkladně prošlehejte do hladka, rozdělte na dvě části. Do jedné vmíchejte espresso, do druhé přidejte rozpuštěnou čokoládu.
- Na vychladlý korpus nejprve nanesete čokoládovou směs, pak kávovou. Cheesecake nechejte v lednici tuhnout 12 hodin nebo přes noc.
- Před podáváním cheesecake ozdobte připravenými ingrediencemi pro ozdobu.