Oříškový cheesecake s kávovo-čokoládovým krémem

Ingredience pro korpus:

Ingredience pro náplň:

  • 100 g hořké čokolády (70% a více)
  • 1 šálek silného espressa
  • 240 g jemného krémového sýra
  • 250 g mascarpone
  • 60 g jemné ricotty nebo hladkého tvarohu
  • 1 velký zralý banán
  • 30 g jemného cukru

Na ozdobu:

  • Karamelizovaná kávová zrna
  • Nasekané oříšky
  • Čokoládové hobliny

Postup přípravy:

  • Oříšky a sušenky jemně rozmixujte na drobenku, rovnoměrně ji rozprostřete na dno formy vyložené pečícím papírem. Pečte 10 minut na 180 °C, dokud okraje nezískají zlatavou barvu.
  • Čokoládu rozpusťte a espresso uvařte - nechte vychladnout.
  • Sýry, banán a cukr důkladně prošlehejte do hladka, rozdělte na dvě části. Do jedné vmíchejte espresso, do druhé přidejte rozpuštěnou čokoládu.
  • Na vychladlý korpus nejprve nanesete čokoládovou směs, pak kávovou. Cheesecake nechejte v lednici tuhnout 12 hodin nebo přes noc.
  • Před podáváním cheesecake ozdobte připravenými ingrediencemi pro ozdobu.