Ingredience
- 100 g ovesných vloček
- 300 ml mléka nebo rostlinného nápoje
- 1 jablko (nakrájené na tenké plátky)
- 50 g lískových ořechů (nasekaných)
- 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
- 1 lžička skořice
Postup přípravy
- V hrnci smíchejte ovesné vločky s mlékem a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte, dokud nevznikne krémová kaše (asi 5-7 minut).
- Během vaření kaše si na pánvi lehce opražte lískové ořechy, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Jablko nakrájejte na tenké plátky a můžete je krátce orestovat na pánvi se lžičkou medu a skořicí, aby byly jemně karamelizované.
- Hotovou ovesnou kaši rozdělte do misky, přidejte plátky jablka a nasekané lískové ořechy.
- Ozdobte medem nebo javorovým sirupem a posypte trochou skořice.