Ovesná kaše s lískovými ořechy a jablky

Ingredience

  • 100 g ovesných vloček
  • 300 ml mléka nebo rostlinného nápoje
  • 1 jablko (nakrájené na tenké plátky)
  • 50 g lískových ořechů (nasekaných)
  • 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • 1 lžička skořice

Postup přípravy

  • V hrnci smíchejte ovesné vločky s mlékem a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte, dokud nevznikne krémová kaše (asi 5-7 minut).
  • Během vaření kaše si na pánvi lehce opražte lískové ořechy, dokud nezískají zlatavou barvu.
  • Jablko nakrájejte na tenké plátky a můžete je krátce orestovat na pánvi se lžičkou medu a skořicí, aby byly jemně karamelizované.
  • Hotovou ovesnou kaši rozdělte do misky, přidejte plátky jablka a nasekané lískové ořechy.
  • Ozdobte medem nebo javorovým sirupem a posypte trochou skořice.