Ingredience
- 150 g para ořechů
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 ml smetany na vaření
- Šťáva z půlky citronu
- Hrst čerstvého koriandru (nasekaného)
- Sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy
- Příprava ořechů: Para ořechy dejte do mixéru a mixujte, dokud nevznikne jemná směs.
- Restování česneku: Na pánvi rozehřejte olivový olej a krátce osmahněte nasekaný česnek, dokud nezačne vonět.
- Příprava omáčky: Přidejte rozmixované ořechy k česneku na pánvi a zalijte smetanou. Povařte na mírném ohni asi 5 minut, dokud se směs dobře nespojí.
- Dochucení: Vmíchejte citronovou šťávu, nasekaný koriandr a dochuťte solí a pepřem. Nechte ještě chvíli prohřát.
- Podávání: Omáčku přelijte do misky a ozdobte dalším koriandrem podle potřeby.