Para ořechová omáčka s koriandrem

Ingredience

  • 150 g para ořechů
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 ml smetany na vaření
  • Šťáva z půlky citronu
  • Hrst čerstvého koriandru (nasekaného)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

  • Příprava ořechů: Para ořechy dejte do mixéru a mixujte, dokud nevznikne jemná směs.
  • Restování česneku: Na pánvi rozehřejte olivový olej a krátce osmahněte nasekaný česnek, dokud nezačne vonět.
  • Příprava omáčky: Přidejte rozmixované ořechy k česneku na pánvi a zalijte smetanou. Povařte na mírném ohni asi 5 minut, dokud se směs dobře nespojí.
  • Dochucení: Vmíchejte citronovou šťávu, nasekaný koriandr a dochuťte solí a pepřem. Nechte ještě chvíli prohřát.
  • Podávání: Omáčku přelijte do misky a ozdobte dalším koriandrem podle potřeby.