Pesto medvědí česnek ořechy

Ingredience

  • 100 g čerstvého medvědího česneku
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g strouhaného parmezánu (nebo jiného tvrdého sýra)
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • Šťáva z půlky citronu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

  • Příprava surovin: Opláchněte medvědí česnek a osušte jej. Vlašské ořechy lehce opražte na suché pánvi, aby získaly intenzivnější chuť.
  • Mixování: V mixéru nebo kuchyňském robotu rozmixujte medvědí česnek, ořechy, parmezán a citronovou šťávu.
  • Přidání oleje: Postupně přilévejte olivový olej, dokud pesto nezíská hladkou a krémovou konzistenci.
  • Dochucení: Osolte a opepřete podle chuti. Pokud je pesto příliš husté, přidejte ještě trochu oleje.
  • Skladování: Přendejte pesto do sterilní sklenice, zakápněte vrchní část olivovým olejem a skladujte v lednici.