Ingredience
- 100 g čerstvého medvědího česneku
- 50 g vlašských ořechů
- 50 g strouhaného parmezánu (nebo jiného tvrdého sýra)
- 100 ml extra panenského olivového oleje
- Šťáva z půlky citronu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy
- Příprava surovin: Opláchněte medvědí česnek a osušte jej. Vlašské ořechy lehce opražte na suché pánvi, aby získaly intenzivnější chuť.
- Mixování: V mixéru nebo kuchyňském robotu rozmixujte medvědí česnek, ořechy, parmezán a citronovou šťávu.
- Přidání oleje: Postupně přilévejte olivový olej, dokud pesto nezíská hladkou a krémovou konzistenci.
- Dochucení: Osolte a opepřete podle chuti. Pokud je pesto příliš husté, přidejte ještě trochu oleje.
- Skladování: Přendejte pesto do sterilní sklenice, zakápněte vrchní část olivovým olejem a skladujte v lednici.