Pesto s vlašskými ořechy a ricottou

Ingredience

  • 100 g vlašských ořechů
  • 100 g čerstvé ricotty
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml olivového oleje (nebo dle potřeby)
  • Hrst čerstvé bazalky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Citronová šťáva (dle chuti)

Postup přípravy

  • Do mixéru dejte vlašské ořechy, česnek a bazalku. Rozmixujte, dokud není směs jemná.
  • Přidejte ricottu, parmezán a olivový olej. Mixujte, dokud nevznikne hladké a krémové pesto.
  • Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou podle potřeby. Pokud je pesto příliš husté, přidejte trochu více olivového oleje.
  • Hotové pesto přendejte do sklenice a podávejte s těstovinami, k pečivu nebo jako dip.