Pistáciové cukroví

Ingredience

  • 150 g hladké mouky
  • 100 g másla (změkčeného)
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 70 g mletých pistácií (nesolených)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Špetka soli
  • Bílá čokoláda nebo moučkový cukr na ozdobu (volitelné)

Postup přípravy

  • Příprava těsta: V míse smíchejte mouku, mleté pistácie, moučkový cukr a špetku soli. Přidejte máslo, žloutek a vanilkový extrakt. Vypracujte hladké těsto.
  • Chlazení: Zabalte těsto do fólie a dejte do lednice na 30 minut odpočinout.
  • Tvarování cukroví: Z těsta vytvarujte malé kuličky nebo jiné oblíbené tvary a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečení: Předehřejte troubu na 180 °C a pečte cukroví asi 10-12 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout.
  • Ozdobení: Po vychladnutí můžete cukroví ozdobit rozpuštěnou bílou čokoládou nebo poprášit moučkovým cukrem.