Pistaciový krém na makronky

Ingredience

  • 150 g nesolených pistácií (mletých)
  • 100 g másla (změklého)
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 ml smetany ke šlehání (min. 30%)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Špetka soli

Postup přípravy

  • Příprava pistácií: Pokud nemáte mleté pistácie, rozmixujte je na jemno v mixéru. Pro extra jemný krém můžete směs prosít.
  • Máslový základ: V míse vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem do světlé a nadýchané pěny.
  • Pistáciový základ: Přidejte mleté pistácie, vanilkový extrakt a špetku soli. Šlehejte, dokud se směs nespojí.
  • Smetana: Postupně přidávejte smetanu a šlehejte, dokud nevznikne hladký a krémový pistáciový krém.
  • Chlazení: Krém dejte na 1 hodinu do lednice, aby ztuhl a snadno se nanášel na makronky.
  • Plnění: Naplňte cukrářský sáček a nastříkejte krém na spodní část makronek, poté přiklopte druhou polovinu.