Ingredience
- 150 g nesolených pistácií (mletých)
- 100 g másla (změklého)
- 100 g moučkového cukru
- 100 ml smetany ke šlehání (min. 30%)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Špetka soli
Postup přípravy
- Příprava pistácií: Pokud nemáte mleté pistácie, rozmixujte je na jemno v mixéru. Pro extra jemný krém můžete směs prosít.
- Máslový základ: V míse vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem do světlé a nadýchané pěny.
- Pistáciový základ: Přidejte mleté pistácie, vanilkový extrakt a špetku soli. Šlehejte, dokud se směs nespojí.
- Smetana: Postupně přidávejte smetanu a šlehejte, dokud nevznikne hladký a krémový pistáciový krém.
- Chlazení: Krém dejte na 1 hodinu do lednice, aby ztuhl a snadno se nanášel na makronky.
- Plnění: Naplňte cukrářský sáček a nastříkejte krém na spodní část makronek, poté přiklopte druhou polovinu.