Ingredience
- 4 větší papriky (červené, žluté nebo zelené)
- 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo mix)
- 50 g nesolených pistácií (nahrubo nasekaných)
- 1 cibule (najemno nakrájená)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 100 g vařené rýže (nebo quinoy)
- 1 vejce
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička mleté papriky
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
Na omáčku
- 400 g rajčatového protlaku
- 200 ml vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušené bazalky
Postup přípravy
- Omyjte papriky, seřízněte vršek a odstraňte semínka.
- Na oleji orestujte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte mleté maso, pistácie, oregano, papriku, sůl a pepř.
- Krátce opečte, vmíchejte rýži a vejce. Promíchejte a nechte trochu vychladnout.
- Naplňte papriky masovou směsí a vložte je do pekáče.
- Připravte omáčku: smíchejte rajčatový protlak, vývar, bazalku, cukr a olej. Nalijte kolem paprik.
- Přikryjte alobalem a pečte na 180 °C asi 35–40 minut.
- Sundejte alobal a pečte ještě 10 minut, aby se vytvořila lehce křupavá kůrka.
- Podávejte s čerstvým pečivem nebo bramborovou kaší.