Pusinky s ořechy

Ingredience

  • 3 bílky
  • 200 g moučkového cukru
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • Špetka soli
  • 1 lžička citrónové šťávy

Postup přípravy

  • Šlehání bílků: Bílky vyšlehejte se špetkou soli do polotuha. Poté postupně přidávejte moučkový cukr a šlehejte, dokud nevznikne pevný a lesklý sníh.
  • Přidání ořechů: Do hotového sněhu jemně vmíchejte mleté vlašské ořechy a citrónovou šťávu.
  • Tvarování pusinek: Předehřejte troubu na 100 °C. Pomocí cukrářského sáčku nebo lžičky tvořte na plech vyložený pečicím papírem malé pusinky.
  • Pečení: Pusinky sušte v troubě přibližně 1 až 1,5 hodiny, dokud nebudou na povrchu suché a lehce zlatavé. Pusinky by měly zůstat uvnitř lehce měkké.
  • Servírování: Po vychladnutí jsou pusinky připraveny k podávání. Můžete je ještě ozdobit celými oříšky nebo namočit do čokolády.