Ingredience
- 3 bílky
- 200 g moučkového cukru
- 100 g mletých vlašských ořechů
- Špetka soli
- 1 lžička citrónové šťávy
Postup přípravy
- Šlehání bílků: Bílky vyšlehejte se špetkou soli do polotuha. Poté postupně přidávejte moučkový cukr a šlehejte, dokud nevznikne pevný a lesklý sníh.
- Přidání ořechů: Do hotového sněhu jemně vmíchejte mleté vlašské ořechy a citrónovou šťávu.
- Tvarování pusinek: Předehřejte troubu na 100 °C. Pomocí cukrářského sáčku nebo lžičky tvořte na plech vyložený pečicím papírem malé pusinky.
- Pečení: Pusinky sušte v troubě přibližně 1 až 1,5 hodiny, dokud nebudou na povrchu suché a lehce zlatavé. Pusinky by měly zůstat uvnitř lehce měkké.
- Servírování: Po vychladnutí jsou pusinky připraveny k podávání. Můžete je ještě ozdobit celými oříšky nebo namočit do čokolády.