Ingredience:
- 1 šálek quinoi
- 2 šálky vody nebo zeleninového vývaru
- 1 zralé avokádo (nakrájené na kostičky)
- 1/2 šálku vlašských ořechů (nahrubo nasekaných)
- 1/2 šálku cherry rajčat (přepůlených)
- 1/2 okurky (nakrájené na malé kousky)
- 1/4 šálku čerstvých bylinek (petrželka nebo koriandr, nasekané)
- Šťáva z 1 citronu
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy:
- Příprava quinoy: Quinoa se vaří v dvojnásobném množství vody (1 šálek quinoy na 2 šálky vody) po dobu 15 minut. Nechte quinou vychladnout.
- Míchání ingrediencí: Ve velké míse smíchejte vychlazenou quinou, nakrájené avokádo, vlašské ořechy, cherry rajčata, okurku a nasekané bylinky.
- Příprava zálivky: V malé misce smíchejte citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Dokončení salátu: Přelijte zálivku přes salát a jemně promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně obalily zálivkou.
- Servírování: Salát můžete ihned podávat nebo nechat vychladit v lednici pro lepší prolnutí chutí.