Quinoa salát s vlašskými ořechy a avokádem

Ingredience:

  • 1 šálek quinoi
  • 2 šálky vody nebo zeleninového vývaru
  • 1 zralé avokádo (nakrájené na kostičky)
  • 1/2 šálku vlašských ořechů (nahrubo nasekaných)
  • 1/2 šálku cherry rajčat (přepůlených)
  • 1/2 okurky (nakrájené na malé kousky)
  • 1/4 šálku čerstvých bylinek (petrželka nebo koriandr, nasekané)
  • Šťáva z 1 citronu
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy:

  • Příprava quinoy: Quinoa se vaří v dvojnásobném množství vody (1 šálek quinoy na 2 šálky vody) po dobu 15 minut. Nechte quinou vychladnout.
  • Míchání ingrediencí: Ve velké míse smíchejte vychlazenou quinou, nakrájené avokádo, vlašské ořechy, cherry rajčata, okurku a nasekané bylinky.
  • Příprava zálivky: V malé misce smíchejte citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  • Dokončení salátu: Přelijte zálivku přes salát a jemně promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně obalily zálivkou.
  • Servírování: Salát můžete ihned podávat nebo nechat vychladit v lednici pro lepší prolnutí chutí.