Rýžová kaše s kešu ořechy a medem

Ingredience

  • 100 g rýže (ideálně kulatozrnné nebo speciální na kaše)
  • 500 ml mléka (nebo rostlinné alternativy)
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce másla (volitelné)
  • 2 lžíce medu
  • 30 g kešu ořechů (můžete je opražit)
  • Ovoce nebo máta na ozdobu (volitelné)

Postup přípravy

  • Rýži důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.
  • V hrnci přiveďte k varu mléko se špetkou soli. Přidejte propláchnutou rýži.
  • Na mírném ohni vařte za častého míchání, dokud rýže nezměkne a mléko se částečně nevsákne (asi 20–25 minut).
  • Pokud je kaše příliš hustá, přidejte ještě trochu mléka, aby měla krémovou konzistenci.
  • Na závěr můžete do kaše vmíchat lžíci másla pro jemnější chuť.
  • Hotovou kaši přelijte medem, posypte kešu ořechy a podle chuti přidejte ovoce nebo lístky máty.