Ingredience
- 100 g rýže (ideálně kulatozrnné nebo speciální na kaše)
- 500 ml mléka (nebo rostlinné alternativy)
- 1 špetka soli
- 1 lžíce másla (volitelné)
- 2 lžíce medu
- 30 g kešu ořechů (můžete je opražit)
- Ovoce nebo máta na ozdobu (volitelné)
Postup přípravy
- Rýži důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.
- V hrnci přiveďte k varu mléko se špetkou soli. Přidejte propláchnutou rýži.
- Na mírném ohni vařte za častého míchání, dokud rýže nezměkne a mléko se částečně nevsákne (asi 20–25 minut).
- Pokud je kaše příliš hustá, přidejte ještě trochu mléka, aby měla krémovou konzistenci.
- Na závěr můžete do kaše vmíchat lžíci másla pro jemnější chuť.
- Hotovou kaši přelijte medem, posypte kešu ořechy a podle chuti přidejte ovoce nebo lístky máty.