Na omáčku
- 1/4 šálku arašídového másla
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- 1/2 lžičky strouhaného zázvoru
- 1/4 až 1/2 šálku teplé vody (podle požadované konzistence)
Na nudle
- 200 g rýžových nudlí
- 1/2 šálku julienned mrkve
- 1/2 šálku julienned papriky (červené nebo žluté)
- 1/2 šálku okurky nakrájené na tenké plátky
- 1/4 šálku nasekaných koriandrových listů
- 1/4 šálku drcených arašídů na posypání
- Limetkové klínky na servírování
Postup přípravy
- Příprava omáčky: V malé misce smíchejte arašídové máslo, sójovou omáčku, rýžový ocet, med (nebo javorový sirup), sezamový olej, česnek a zázvor. Přidejte teplou vodu po lžících a míchejte, dokud nedosáhnete hladké a krémové konzistence. Podle potřeby upravte množství vody.
- Příprava nudlí: Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu, poté je sceďte a propláchněte studenou vodou, aby se nelepily.
- Kombinace: V misce smíchejte vařené rýžové nudle s připravenou arašídovou omáčkou. Přidejte julienned mrkev, papriku a okurku. Jemně promíchejte, aby se všechny ingredience dobře obalily omáčkou.
- Servírování: Nudle přendejte do servírovacích misek, posypte nasekanými koriandrovými listy a drcenými arašídy. Podávejte s limetkovými klínky na straně, aby si každý mohl pokrm dochutit.
- Tip: Pokud chcete přidat další bílkoviny, můžete přidat grilované tofu nebo kuřecí maso.