Rýžové nudle s arašídovou omáčkou

Na omáčku

  • 1/4 šálku arašídového másla
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • 1/2 lžičky strouhaného zázvoru
  • 1/4 až 1/2 šálku teplé vody (podle požadované konzistence)

Na nudle

  • 200 g rýžových nudlí
  • 1/2 šálku julienned mrkve
  • 1/2 šálku julienned papriky (červené nebo žluté)
  • 1/2 šálku okurky nakrájené na tenké plátky
  • 1/4 šálku nasekaných koriandrových listů
  • 1/4 šálku drcených arašídů na posypání
  • Limetkové klínky na servírování

Postup přípravy

  • Příprava omáčky: V malé misce smíchejte arašídové máslo, sójovou omáčku, rýžový ocet, med (nebo javorový sirup), sezamový olej, česnek a zázvor. Přidejte teplou vodu po lžících a míchejte, dokud nedosáhnete hladké a krémové konzistence. Podle potřeby upravte množství vody.
  • Příprava nudlí: Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu, poté je sceďte a propláchněte studenou vodou, aby se nelepily.
  • Kombinace: V misce smíchejte vařené rýžové nudle s připravenou arašídovou omáčkou. Přidejte julienned mrkev, papriku a okurku. Jemně promíchejte, aby se všechny ingredience dobře obalily omáčkou.
  • Servírování: Nudle přendejte do servírovacích misek, posypte nasekanými koriandrovými listy a drcenými arašídy. Podávejte s limetkovými klínky na straně, aby si každý mohl pokrm dochutit.
  • Tip: Pokud chcete přidat další bílkoviny, můžete přidat grilované tofu nebo kuřecí maso.