Salát s vlašskými ořechy

Ingredience

  • 100 g smíšených listových salátů (rukola, polníček, špenát)
  • 1 hruška (nebo jablko), nakrájená na tenké plátky
  • 80 g vlašských ořechů (lehce opražených na pánvi)
  • 100 g sýru s modrou plísní (např. gorgonzola nebo niva), rozdrobeného
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička medu
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup přípravy

  • Omyjte listové saláty a nechte okapat.
  • V míse smíchejte saláty s plátky hrušky.
  • Přidejte opražené vlašské ořechy a rozdrobený sýr.
  • V malé misce vyšlehejte zálivku: olivový olej, balzamikový ocet, med, sůl a pepř.
  • Zalijte salát zálivkou těsně před podáváním a jemně promíchejte.
  • Servírujte s čerstvým pečivem nebo jako přílohu.