Salát z červené řepy s jablky a ořechy

Ingredience

  • 2 střední červené řepy, uvařené a nakrájené na kostky
  • 1 střední jablko, nakrájené na tenké plátky
  • 1/2 šálku vlašských ořechů, lehce opečených
  • 100 g míchaných listů (rukola, polníček, špenát apod.)
  • 50 g feta sýra (volitelně)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvé bylinky na ozdobu (např. petrželka nebo pažitka)

Postup přípravy

  • Připravte zálivku: V malé misce smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  • Připravte salát: Na velkém talíři nebo v míse smíchejte nakrájenou červenou řepu, jablka a míchané listy.
  • Přidejte ořechy a sýr: Posypte salát opraženými vlašskými ořechy a případně rozdrobeným feta sýrem.
  • Dochucení: Přelijte salát připravenou zálivkou a jemně promíchejte, aby byly všechny ingredience rovnoměrně obalené.
  • Servírování: Salát ozdobte čerstvými bylinkami a ihned podávejte.