Ingredience
- 3 střední červené řepy (uvařené nebo pečené)
- 80 g vlašských ořechů (lehce opražených)
- 100 g čerstvého kozího sýra nebo balkánského sýra (lze nahradit i fetou)
- hrst rukoly nebo polníčku
- 1–2 lžíce balzamikového octa
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl, čerstvě mletý pepř
- volitelně: med nebo javorový sirup na zjemnění
Postup přípravy
- Řepu oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, půlměsíce nebo menší kousky.
- V míse promíchejte s rukolou, ořechy a rozdrobeným sýrem.
- Zvlášť si připravte zálivku: smíchejte olej, ocet, trochu soli, pepře a případně kapku medu.
- Salát přelijte zálivkou a jemně promíchejte.
- Servírujte čerstvý, ideálně na velkém talíři nebo dřevěném prkénku pro rustikální efekt.