
Ingredience
- 3 střední červené řepy (uvařené nebo pečené)
 - 80 g vlašských ořechů (lehce opražených)
 - 100 g čerstvého kozího sýra nebo balkánského sýra (lze nahradit i fetou)
 - hrst rukoly nebo polníčku
 - 1–2 lžíce balzamikového octa
 - 3 lžíce olivového oleje
 - sůl, čerstvě mletý pepř
 - volitelně: med nebo javorový sirup na zjemnění
 
Postup přípravy
- Řepu oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, půlměsíce nebo menší kousky.
 - V míse promíchejte s rukolou, ořechy a rozdrobeným sýrem.
 - Zvlášť si připravte zálivku: smíchejte olej, ocet, trochu soli, pepře a případně kapku medu.
 - Salát přelijte zálivkou a jemně promíchejte.
 - Servírujte čerstvý, ideálně na velkém talíři nebo dřevěném prkénku pro rustikální efekt.
 

