Sněhové ořechové pusinky

Ingredience

  • 3 bílky (cca 100 g)
  • 180 g krupicového cukru
  • 100 g jemně mletých vlašských ořechů
  • špetka soli

Postup přípravy

  • Předehřej troubu na 110 °C (horkovzdušnou na 100 °C). Plech vylož pečicím papírem.
  • Bílky se špetkou soli začni šlehat na střední rychlost. Jakmile začnou pěnit, postupně po lžících přisypávej cukr a šlehej do pevného, lesklého sněhu (cca 7–10 minut).
  • Do hotového sněhu opatrně stěrkou vmíchej mleté ořechy.
  • Pomocí cukrářského sáčku nebo lžičky tvoř malé pusinky na plech.
  • Peč (spíš suš) v předehřáté troubě cca 60–75 minut, až budou pusinky suché a křehké.
  • Nech vychladnout a skladuj v suchu.