Ingredience
- 3 bílky (cca 100 g)
- 180 g krupicového cukru
- 100 g jemně mletých vlašských ořechů
- špetka soli
Postup přípravy
- Předehřej troubu na 110 °C (horkovzdušnou na 100 °C). Plech vylož pečicím papírem.
- Bílky se špetkou soli začni šlehat na střední rychlost. Jakmile začnou pěnit, postupně po lžících přisypávej cukr a šlehej do pevného, lesklého sněhu (cca 7–10 minut).
- Do hotového sněhu opatrně stěrkou vmíchej mleté ořechy.
- Pomocí cukrářského sáčku nebo lžičky tvoř malé pusinky na plech.
- Peč (spíš suš) v předehřáté troubě cca 60–75 minut, až budou pusinky suché a křehké.
- Nech vychladnout a skladuj v suchu.