Ingredience:
- 200 g tvrdého sýra (např. eidam nebo čedar)
- 100 g smetanového sýra
- 50 g nasekaných vlašských ořechů
- 1 svazek pažitky
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy:
- Tvrdý sýr nastrouhejte na jemno.
- Smetanový sýr nechte změknout při pokojové teplotě.
- V míse smíchejte nastrouhaný tvrdý sýr, smetanový sýr, nasekané vlašské ořechy, jemně nasekanou pažitku a prolisovaný česnek.
- Směs dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
- Směs přeneste na kus potravinové fólie a vytvarujte do tvaru rolády.
- Roládu zabalte do fólie a dejte do lednice ztuhnout alespoň na 2 hodiny.
- Před podáváním roládu nakrájejte na plátky.