Sýrová roláda s ořechy

Ingredience:

  • 200 g tvrdého sýra (např. eidam nebo čedar)
  • 100 g smetanového sýra
  • 50 g nasekaných vlašských ořechů
  • 1 svazek pažitky
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy:

  • Tvrdý sýr nastrouhejte na jemno.
  • Smetanový sýr nechte změknout při pokojové teplotě.
  • V míse smíchejte nastrouhaný tvrdý sýr, smetanový sýr, nasekané vlašské ořechy, jemně nasekanou pažitku a prolisovaný česnek.
  • Směs dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
  • Směs přeneste na kus potravinové fólie a vytvarujte do tvaru rolády.
  • Roládu zabalte do fólie a dejte do lednice ztuhnout alespoň na 2 hodiny.
  • Před podáváním roládu nakrájejte na plátky.